Slovenija ali ne Slovenija

Od Nine kolega je na obisku v Sloveniji. Zdej živi v Angliji. Tje je šel lansko leto jeseni. Fant nekako ni našel mesta in dela zase v ljubljeni domovini. Potem pa ga je povabil k sebi kolega iz VB. Tip ima tam stanovanje in dovolj prostora za oba. Ker ni imel kej za zgubit je pač šel. Obljubljeno bu je bilo da bo z lahkoto dobil dobro plačano delo.

Ko sem slišal tole sem jasno reku “Bed mu bo.” Ker sem trdo verjel, da pač zunaj ni kaj dosti boljše kot prinas. Dal sem mu par mesecev, da se ves lačen vrne nazaj. Zdaj bom pa očitno moral pojesti svoj klobuk. Stvari so se odvile precej drugače.

No na začetku je bilo res malo podobno kot sem predvideval. Po naklučju je tip iz anglije malo po prihodi našega junaka zgubil službo. Tako da sta bila oba brez dela. Nekaj je bilo tudi lakote. Potem pa je dobil službo, najprej mislim da je prevajal iz angleščine v nemščino. In poba nima pojma o nemščini, pa vseeno veliko več kot ljudje tam. Trenutno pa testira software od mobitelov. Plačan je velik, dal so mu svoj laptop, ma svojo mizo, “igra” se z mobiteli… V glavnem majka. Pravi, da si bo kupil avto, čez par let pa verjetno stanovanje. Fak.

Mene pa zdej zanima zakaj za vraga se jaz šolam in se kle matram za drobiž?!?! Sej zgodba bi se lahko tudi drugače razvila (in se mogoče še bo), ampak kaže zelo dobro.

Nina je rekla, da bova šla v Kanado. Če bi to rekla pred pol leta, bi ji reku “Ah kje”. Zdej pa sem rekel: “Mogoče”…

B

3 Responses to “Slovenija ali ne Slovenija”

  1. i love my uggs blinder xtreme radar jammer

  2. my ugs very fashioneble speed radar detector

  3. my uggs bring all the boys to the yard

Leave a Reply