Nov intelov čip

Dons je bil bolj žalosten dan. Nasploh je zadnje čase bolj otožno vse skupi. Pa še policaji so me ustavli in ugotovil, da sem imel spredaj zimske zadaj pa letne gume. Ta informacija me je sicer precej presenetila, ker sem tri leta živel v prepričanju da so vse gume letne, policaju pa ni blo všeč. Na srečo me je spustil brez kazni (100k!!!!), ampak se me je pa zapomnil. To je namreč že drugič, v dveh mesecih, da me je isti policaj ustavil. Obakrat nisem delal nič narobe. Ampak on vedno najde kej. Prvič so se tablice premalo vidle zdej pa gume. Pa še to: rekel je da je to smrtonosna kombinacija (spredaj zimske zadaj letne). Kaj pa ko daš ketne gor?!?! No v pogovoru z njim sem bil rajš tih. Tko da sem danes kupil nove gume. Stran vržen denar če vprašate mene…

Gre pa zato Intelu tok boljše. Na svoji razvojni konferenci (IDF) je namreč predstavil svojega bodočega paradnega konja. Gre za procesor s kodnim imenom Conroe. Ob bok so mu postavili Amd FX60 procesor (najboljše iz AMD-jeve ponudbe) navit na 2.8 GHz (simulacija FX62). V zadnjih letih (od prihoda “64” linije procesorjev) je bil Amd nesporni kralj namiznih in strežniških rešitev. Še gugl je izjavil, da bodo terabajte podatkov servirali in hranili opteroni. Očitno prihaja sprememba. Intelova zverina se je namreč izkazala za precej boljšo od FX60. Amd-jev procesor premaga v vseh testih, najbolj seveda v stiskanju videa (skoraj za 30%). Popolnoma ga poseka tudi v igrah, kjer se je tradicionalno veliko bolje odrezal Amd.

Testi so sicer bili opravljeni v Intelovem labolatoriju in ne v neodvisnem. To dejstvo malo zmanjša kredibilnost, čeprav so bili prisotni neodvisni novinarji in so lahko teste pognali sami.

Conroe Procesorji bodo praviloma dobavljivi enkrat proti koncu leta. To pomeni da ima Amd še nekaj časa da pripravi protiudarec. Pri Amd-ju se pripravljajo na izid novega podnožja (AM2) in s tem novih procesorjev in kar je glavno DDR2. Na žalost (malo sem Amd fan) pa napredka praktično ne bo, saj bodo novi procesorji praktično enaki sedanjim. Razlika bo samo v podpori novemi vrsti pomnilnika, ki pa je po mojem skromnem mnenju še vedno slabši od DDR.

Kaj to še potegne za sabo? Cena celnic Amd-ja se je zmanjšala Intelove delnice pa so se podražile. Če bi imel denar bi kupil Intelove delnice za samo 20$. In potem, ko bi zaslužil, še Conroe procesor. ;)

Še linki do testov:

AnandTech

Hexsus

B

8 Responses to “Nov intelov čip”

 1. fet says:

  a te ta policaj zasleduje al kaj! :D

 2. Luka says:

  Le pazi pr policajih … ker Fa(r)t ve … poslusi ljubljana komad od dablFa pa bos vidu, da lahko placas kot velika zival z vimni ;)

 3. my ugs very fashioneble escort passport 9500

 4. my uggs bring all the boys to the yard passport radar detector 8500

 5. my ugs very fashioneble calibre radar detector

 6. my uggs bring all the boys to the yard speed camera detectors

 7. i love my uggs buy a radar detector

 8. Thanks representing these guidelines. One machine I and deem is credit cards providing a 0 interest a lot petition to consumers in zilch scale, split second sanction and easy on-line weigh up transfers, but beware of the number one factor that can void your 0 relaxed streets annual percentage rate and too fling you outdated into the meager cottage rapid.

Leave a Reply