Render drag race

Po dolgem času spet neki…

Od Nuše dva kolega sta se spravla ugotovit kaj je boljše: pentium 4 3GHz z Hyper-threading- om ali apple powerbook g4?

Program, ki sta ga uporabila se imenuje Cinema 4D verzijo 9.0. Za test sta uporabila enako datoteko. Rezultat pa pride takle:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Program sam šteje koliko časa preteče.

To sicer ni test, ki bi definitivno odgovoril na zastavljeno vprašanje, je pa zelo relevanten, saj sta oba študenta industrijskega oblikovanja in sta računalnika namenjena točno takim opravilom.

Takoj je svoje računalnike stestiralo še ene par ljudi med drugim tud jaz. Rezultati so takile:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kot je razvidno je “Apple user” totalno popušil. :)

Lahko tudi malo primerjamo P4 in AXP sisteme. P4 so definitivno boljši za renderiranje. Jst sm mojga mogu pošteno navit da sem zmagal. Naj vas dejanske frekvence ne zavedejo. Moj računalnik je primerljiv z P4 med 3.6 in 3.8 GHz. Nušin, prav tako Amd sistem (ja priznam sm Amd fan), je ostal precej zadaj, čeprav je tudi navit (originalna frekvenca je 1.8 GHz) iz 2500+ na ~3200+.

Vidi se tudi da program nima večprocesorske podpore, dualcore se je namreč odrezal samo malo bolje kot ostali P4 sistemi in še to zaradi rahlo višje frekvence (3.2 GHz).

Še bolj zanimivo pa je če uporabimo novo verzijo Cinema 4D: 9.5. Kot je povedal Fet je hardware cenejši kot programer in se zato razvijallci programske oprame ne sekirajo če bi stvari lahko tekle boljše ali hitreje. Kaj se da doseči samo z “navijanjem” programske opreme je razvidno iz naslednje slike:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dva modra (ja Nina MODRA! :) ) ločena rezultata sta bila narejena z novo verzijo. Vse ostalo je bilo enako. Vidimo da tudi nova verzija še ne podpira večjedernikov. Sliko pa naredi enkrat hitreje kot prejšnja verzija. Da bi tak rezultat dosegel z verzijo 9.0 bi mogu svoj računalnik navit na več kot 3 Ghz.

Še en zanimiv vidik je cena. Naaaaj dražji Apple stane 418.307,68 SIT in se odreže najslabše. Nini sem podoben računalnik kot ga ima Nuša (AXP 2.17 GHz) sestavil za okol 80.000 SIT. Moj je praktično isti (procesor, vezni nabor na matični plošči sta enaka), samo da ima bolj kvalitetne komponente ali pa enake od drugih proizvajalcev. Vreden pa je okol 130.000 SIT. Od tega hlajenje 30k. ;) Drugi najdražji sistem je na drugem mestu.
Spodnja črta:

 1. Škoda, da ni primerjave novih Amd-jev (64 bit). Mislim da bi že ne navit 3200+ (2.0 GHz) zmagal. Večina pa se jih itak brez problema navije na 2.6 Ghz. Kaj bi šele naredu en dvojedrnik navit na 3.0 GHz! Ok zdej morm pa tipkovnico pobrisat. ;)
 2. Apple smrdi. Ok mogoče ne lih smrdi. Ok no v bistvu precej zaudarja. Kar hočem povedat je to da NI in NIKOLI NE BO vreden svojega denarja. V nobeni obliki. Če pa si pripravljen dat tok denarja ker je “stajliš” ga pa mej. Sam ne ga prižigat in probat kej delat z njim. Lahko ga gledaš.
 3. Navijanje SE splača. Torej iz finančnega vidika. Iz performančnega, pa se definitivno bolj splača narest/uporabit boljši program. Je pa res, da ko že imaš najboljšo verzijo najboljšega programa ti pomaga samo še navitje strojne opreme.
 4. Baje obstaja en Dejan ki premaga tud mene. Če dobim rezultat ga bom objavil.
 5. Če hočte primerjat svoje mlinčke si v “divjini” nabavte program (najboljš da verzijo 9.0 da bo bolj primerljivo) in uporabite spodaj pripeto datoteko. NUJNO povejte kok maste rezultat.

Testna datoteka

B

Nadaljevanje…

14 Responses to “Render drag race”

 1. my uggs bring all the boys to the yard marine radar detector

 2. uggs uggs ugssssssss! radar gps

 3. i love my uggs passport 9500ci

 4. uggs uggs ugssssssss! radar sensor

 5. my fashioneble bewts are brand name UGGS bel 980 radar detector

 6. my uggs bring all the boys to the yard laser jammer radar detector

 7. my uggs bring all the boys to the yard

 8. nike uk clearance golf shoes…

  i love to see closeups images at highly successful people and moreover their precious necklaces. the company is a reliable examine attached to that you could that comes, simple fact superstars are unquestionably usually this revolutionary of designs. i…

 9. For those who continue to aren’t able to address a person’s hair hidden knowledge, you can actually often take ones own coat dress for a dog’s fur supplier, these could possibly assist establish which usually pelt can be used.

 10. Towards lead to any newsworthiness with regards to the within Moncler leather coats, Moncler jacket, moncler applications Moncler shoesMoncler young people, Moncler perspirer and various Moncler products and solutions, obtain to be able to Moncler on the internet shop0 feedback.

 11. I read this post fully concerning the difference of latest and preceding technologies, it’s
  awesome article.

Leave a Reply